Articole

Gripecalm-E - Un ajutor de nădejde în lupta cu gripa și răceala

sâmbătă, 22 martie 2014 10:36:11

 

Răceala și infecțiile respiratorii virale acute (IRVA) sunt foarte larg răspândite în întreaga lume. Anual suferă milioane de oameni. După datele oficiale ale statisticii, în fiecare an numai de gripă suferă circa 20% din populația adultă și 10% copii din întreaga lume. În general, toate infecțiile virale au o răspândire foarte largă și o frecvență înaltă în întreaga lume. Copiii mici pot să se îmbolnăvească de 6-8 ori pe an, copiii de vârstă școlară se pot infecta până la 12 ori pe an, iar adulții se îmbolnăvesc în mediu de 2-4 ori pe an.

Deseori răceala este însoțită de oboseală și slăbiciune, pe lângă acestea bolnavul simte și dureri musculare care îi provoacă disconfort și multe neplăceri. Ce e de făcut?

În aceste momente nicidecum nu ne putem lipsi de preparate antiinflamatoare și analgezice. Vom vorbi despre unul din preparatele combinate Gripecalm-Ece conține ambele grupe de substanțe, care îl produce compania ÎCS Eurofarmaco SA.

   

Gripecalm-E este un preparat combinat, care produce efecte antiinflamatoare, analgezice și antipiretice. Gripecalm-E este indicat în tratamentul gripei, micșorarea temperaturii înalte și inhibarea tusei. În afară de aceste efecte duce și la micșorarea durerilor postoperatorii, migrenei și a durerilor de diverse etiologii.

Este de remarcat, că componentele preparatului potențează reciproc efectele.

Astfel, acidul acetilsalicilic are efect antipiretic și antiinflamator, ce duce la scăderea durerilor, îndeosebi cea provocată de inflamație, la fel duce și la inhibarea agregării trombocitelor, îmbunătățește microcirculația din focarul infecției.

Al doilea component – paracetamolul, are efect analgezic și antipiretic. Mecanismul acțiunii și siguranța lui au fost bine studiate și eficacitatea lui clinică aprobată în întreaga lume, din care cauză acest preparat este inclus în lista celor mai importante preparate ale organizației mondiale a sănătății (OMS).

Paracetamolul se consideră unul din cele mai sigure și inofensive preparate în tratamentul crizei febrile și al sindromului algic în infecțiile respiratorii și gripă.

Al treilea, cafeina, ajută la normalizarea tonusului vaselor sanguine cerebrale, ceea ce mărește fluxul sanguin către creier (în doza respectivă) și provoacă efect stimulator asupra sistemului nervos central (SNC).

Și componentul fosfat de codeina. Manifestă efect antitusiv la nivel central (din contul inhibării centrului tusei), totodată are și acțiune analgezică datorită stimulării receptorilor opioizi din diferite sectoare ale SNC și țesuturile periferice; toate acestea duc la stimularea sistemului antinociceptiv care schimbă atitudinea emoțională a pacientului asupra durerii.

 

Gripecalm-E îţi vine în ajutorul înlăturării sindromului dolor de diferită etiologie și intensitate, așa ca:

  • Dureri de cap
  • Migrenă
  • Dureri dentare
  • Mialgii
  • Artralgii
  • Neuralgii (ca tratament simptomatic)
  • Convulsii febrile de diversă etiologie (ca tratament simptomatic)

În afară de aceasta, Gripecalm-E

  • Scade febra
  • Te fereşte de tuse şi răceală
  • Micșorează durerea musculară și cea articulară

Gripa inaintează – Gripecalm-E salvează!

[ sus ]