Articole

Tuseladin - Tusea- cum scapi de ea?

luni, 27 ianuarie 2014 13:12:22

Cine din noi nu a avut probleme cu tusea? Cum să ne descurcăm… ce fel de tuse avem și ce remedii sa luăm în diferite tipuri de tuse pentru a scăpa de ea? Venind  la  farmacie,  suntem puși de fiecare dată  în fața alegerii unui remediu pentru tratamentul simptomatic al tusei. Din multitudinea de cutiuțe și flaconașe trebuie sa-l alegem pe cel mai potrivit. Dar cât e de greu atunci când trebuie să-l alegem  pentru un copil sau un bătrân?

Tusea nu este o boală, ci doar un simptom. Ea este un act reflex determinat de factori excitanți de natură fizică, chimică sau factori inflamatori, ce are ca rezultat expulzarea violentă și sonoră a aerului intrapulmonar, împreună cu eventualele secreții sau a corpilor străini existenți în arborele bronșic. Ea anunţă faptul că, undeva, în corpul tău, există o problemă. E bine să nu o ignori şi să te duci la medic

Trebuie să recunoşti tipul tusei, ca să ştii ce  tratament trebuie urmat.

Tusea productivă sau umedă, însoţită de expectoraţie mucoasă, apare cel mai adesea în afecţiuni traheo-bronşice sau pulmonare, dar şi în infecții ale rino-faringelui. Tusea productivă (cu secreții)  ajută la eliminarea din căile respiratorii a secrețiilor și mucusului infectat. În acest caz se utilizează expectorante și mucolitice.

Tusea  uscată, seacă, chinuitoare. În acest caz, de cele mai multe ori, acest tip de tuse are ca punct de plecare laringele. Alergiile, infecţiile virale sau bacteriene, tumorile și tuberculoza pot fi cauza tusei. Tusea seacă, iritativă(fără secreții sau cu secreții reduse) caracteristică în principal infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (ex. traheobronșita acută, infecții virale acute). Tusea seacă este dăunătoare, mai ales când este de intensiate mare deoarece solicită foarte mult aparatul respirator și cardiovascular.

Tuseladin – un remediu nou pentru tratamentul tusei uscate!

Dacă tusea neproductivă  urmează o infecție virală sau bacteriană, însoțește o laringită sau este cauzată de iritarea căilor respiratorii putem utiliza TUSELADIN.  Sunt 2 forme comode de utilizare: sirop pentru copii cu masa peste 15 kg și capsule pentru vârsta peste 15 ani. Preparatul se eliberează fără prescripție. Durata tratamentului 4-5 zile.

   
   

[ sus ]