Articole

Somnocalm - Suferi de insomnie? Trateaz-o cu preparate naturiste!

duminică, 5 ianuarie 2014 17:32:14

Agitația, stresul cotidian, bolile își pun amprenta asupra somnului și, indirect, asupra sănătății fiecărui individ. Statistic vorbind, 40% din populația globului suferă de dereglări de somn de etiologie variată.

Somnul este un proces fiziologic foarte complex în care organismul uman alternează între perioadele active și cele agitate. El este alcătuit din două etape: una de somn liniștit, profund și odihnitor, iar cealaltă de somn activ, când apar de regulă și visele. Pentru că o persoană să se trezească odihnită după somn, trebuie neapărat să traverseze ambele faze!

Somnul este esenţial vieţii. Oamenii nu par a fi imuni la efectele lipsei de somn. Din păcate, tot mai multe persoane au dereglări de somn din cauza stresului cotidian, dar și din alte motive, cum ar fi: dereglări hormonale, tensiune arterială redusă, astm, depresie sau ca urmare a unei diete inadecvate (consum exagerat de cafea, ciocolata, medicamente ce conțin cofeină).

Cum ne influențează somnul comportamentul?

Nu sunt necesari oameni de știință care să ne spună că nu vom fi în formă după o noapte de somn prost. Oamenii care au câteva ore de somn lipsă, în timpul unei săptămâni se plâng de: stress, depresie, agitație, nemulțumire, tristețe, anxietate, epuizare mentală, reducerea procesului de gândire și întârzierea timpului de răspuns, probleme în ascultarea și înțelegerea instrucțiunilor, probleme de memorie, greșeli frecvente, câmp îngust de atenție; trecerea cu vederea peste schimbări importante, evaluarea greșită a situațiilor complexe.

Care sunt consecințele sociale ale insomniei?

De câte ori nu poți să adormi, te trezești frecvent sau prea devreme, cu siguranță simți consecințele ”somnului neîmplinit”, de ordin fizic, mental, dar și social. Dereglarea somnului este periculoasă. O mulțime de accidente sunt cauzate de lipsa reacției, în acord cu lipsa de somn. Căsătoriile (și alte tipuri de relații) pot suferi din cauza dereglărilor de somn. Lipsa calității somnului cauzează agitație, atacuri de panică și depresii. Un somn întrerupt poate influența somnul celuilalt partener, astfel, creând problemele în cuplu.

 

Insomnia este o tulburare a somnului caracterizată prin greutatea de a adormi, somn agitat și treziri dese, după două sau trei ore de somn.

Alegeți somniferele naturale

Odoleanul sau valeriana: este o plantă cu acțiune tranchilizantă și somniferă ce are o experiență milenară de utilizare și nu și-a pierdut actualitatea nici astăzi în rândul persoanelor care cred în puterile terapeutice ale plantelor medicinale.

Cine nu știe valeriana? Dar mai puțin se știe că efectele terapeutice ale ei suntdozodependente. În farmaciile din țară, în stare pură, valeriana, o poți gasi doar în doze mici sau în tincturi combinată cu alcool. Această combinație este sigur neadecvată în cazul efectului somnifer, deoarece valeriana și alcoolul au efecte absolut contradictorii. Mai pui că și dozarea este dificilă. Efectul somnifer al valerianei se obține începând cu doza de 300 mg. Dar cine ar putea consuma la o priză 15-30 drajeuri de valeriană pentru un efect somnifer? Sigur că NU! Compania Eurofarmaco a lansat noul SOMNOCALM cu conținut de 300 mg valeriană în fiecare capsulă, preparat naturist, capabil să inducă un somn natural, revigorant, fără efecte toxice și cu efecte benefice asupra organelor interne –antiflatulent, spasmolitic și coleretic. Spre deosebire de preparatele sintetice SOMNOCALM nu manifestă efecte toxice, nu provacă dependență, dereglări de compotament și multe alte reacții adverse (care uneori sunt foarte serioase în cazul utilizării de lungă durată a somniferelor sintetice).

   

[ sus ]